DELTA AIRSOFT EVENTS

AIRSOFT IS HOT!


AIRSOFT


Airsoft is een combat simulatie sport die vergelijkbaar is met Paintball (voor wie er niet bekend mee is). In tegenstelling tot Paintball wordt er bij Airsoft gebruik gemaakt van replica's die 1:1 gelijkenis vertonen met bestaande wapens. Het is voornamelijk dit aspect wat Airsoft zo vreselijk interessant maakt bij de spelers. In plaats van dodelijke munitie wordt er als groot verschil gebruik gemaakt van biologisch afbreekbare munitie (BB's genaamd), die afgevuurd worden op de tegenstander of het doelwit.


Airsoft is eind jaren 80 ontstaan in Japan, maar was destijds enkel maar een speelgoedgeweer / pistool, wat nu te vergelijken is met de balletjespistolen die je op de kermis kunt winnen. Pas in de jaren 90 is Airsoft doorontwikkeld en overgewaaid naar Europa en Amerika en is ook op deze continenten verder ontwikkeld aan de sport. Het is ook pas sinds 2013 dat Airsoft in Nederland gelegaliseerd is onder strikte voorwaarden van de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging (NABV).


Inmiddels is Airsoft niet meer weg te denken in Nederland en wordt het met het jaar populairder en zitten we inmiddels aan de 27.000 leden die aangesloten zijn bij de NABV en daarmee is Airsoft de snelst groeiende sport van Nederland geworden. Er zijn inmiddels genoeg velden te vinden voor ieder wat wils en dit varieert van buiten to binnen of een combinatie hiervan.


Sinds 2022 is Delta Airsoft snoeihard aan het innoveren en uitbreiden. Hierdoor zijn wij van een kleine speler gegroeid naar inmiddels een locatie van formaat op gebied van indoor en CQB. Met maar liefst 5000m2 kunnen wij wel stellen dat wij 1 van de grootste indoorlocaties van Nederland zijn!